Pære trifli
Pære trifli
20 - 25 minutter
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing onsectetur adipiscing elit elit onsectetur adipiscing lit onsectetur adipiscing elit.
Ingredienser
120 g mel
2 x 100 g sukker
100 g smør
4 pærer
1/2 vaniljestang
2 spsk sukker
1,5 dl fløde
1,5 dl cremefraiche 38%
Sådan gør du
TILBEREDNING
20 - 25 minutter
Skær den kolde smør i mindre tern. Bland det i en skål med 100 gram sukker og mel. Det skal nulres sammen indtil du får en ’gruset’ masse - en crumble.
Fordel dejen på en bradepande med bagepapir og varm det i ovnen ved 175 grader varmluft i 8-10 min. til den er gylden.
Skær pærene i tern.
Dernæst skal de karamelliseres på en pande med 100 gram sukker. Det gør du ved først at smelte sukkeret på panden, i lidt varmt vand. Når det er smeltet og begyndt at brune tilsæt- ter du pærestykkerne.
Når pærestykkerne er blevet kørt rundt i karamellen i ca. 5 min. er de færdige.
Creme
Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør den ud med 2 spsk sukker.
Fyld cremefraiche og fløde i skålen. Bland vaniljesukkeret i. Pisk det hele sammen til det får en let flydende konsistens.
Nu skal triflien samles. Løs crumblen fra pladen, så den er i flere småstykker. Læg den nederst i skålen, kom cremen på og top af med pærestykkerne. Gentag processen et par gange.