Klima Taco

Klima Taco

20-25 minutter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Ingredienser

12 stk tortilla (12 cm)
150 g Plantmade (Chunks)
1 spsk 7. krydderi eller andet
2 dl tomat pasata
1 lille ds mole sauce
1/2 rødkål eller rød salat
1/2 spidskål eller grøn salat
1 ds salsa verde
Chillimayo
Hvidløgsdressing
Frisk koriander
Frisk mynte
Lime

Sådan gør du

TILBEREDNING

20-25 minutter

Plantemade chunks lægges i blød i ca 1/2 liter bouillon. Derefter drypper det af og du kan trække plantekødet fra hinanden som pulled pork eller lign.

Lidt raps olie på en pande, hvor du varmer plantekødet op krydret med 7. krydderi eller en anden krydderblanding efter smag. Tilsæt tomatpasata og varm op.

Hak spidskål og rødkål rigtig fint. Og bland med salsa verde.

Lun tortilla på en varm pande, uden fedtstof. Anret fra bunden med mole, salat, plantekød og mayo og hvisløgsdressing.

Salsa verde
Tomater (gerne grønne), frisk grøn chilli, koriander, mynte, hvidløg, limesaft eller syltede lime. Blændes med lidt olie og vand, smages til med rørsukker og til sidst salt.

Mole
Der findes mange versioner og de findes på nettet. En nem version er løg, peberfrugt, rosiner, frisk chilli og hvidløg. Steges ”blødt” på en pande og derefter i blænderen.

Tilbage på panden og smages til med en mexicansk krydderiblanding og evt lidt rørsukker. Til sidst smages til med mørk bitter chokolade.