Linser & Grønt
Linser & Grønt
20-25 minutter
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Ingredienser
3 fed hvidløg, finthakket
3 tsk ingefær, frisk, fintrevet
3 tsk karry
1 spsk stødt spidskommen
6 dl grøntsagsbouillon
200 g røde linser (Skyllede)
2 dåser hakkede tomater
2 spsk olivenolie
1 spsk syltet lime (Hot) (Hakket)
1 spsk rørsukker
400 gr små nye kartofler med skræl
Halvt blomkål i små buketter
1 ds kikærter
1/2 dl raps olie
1 tsk karrypaste (Evt bare salt og peber)
Sådan gør du
TILBEREDNING
20-25 minutter
Varm olien i en stor gryde ved middelvarme og tilsæt hvidløg, ingefær, karry, og spids- kommen, og rør rundt i et minuts tid.
Kom linser, bouillon og tomat i gryden og lad det simre under låg i 40 minuter. Rør ind imellem i gryden og tilsæt ekstra bouillon, hvis den bliver for tør.
Smag til syltet med syltet lime og rørsukker og til sidst salt.
Kog kartofler og blomkål næsten mører og kom dem i koldt vand.
Når linserne er næsten færdige blandes kartofler, blomkål og kikærter med karry/olie blandingen og steges på en pande. Eller bare med salt og peber.
Linserne lægges på en flad tallerken og kartofler, blomkål og kikærter lægges ovenpå. Pynt evt frisk mynte eller koriander.